17 ene 2013, 14:24

Изпепеляващо нежно 

  Poesía » De amor
751 0 16

Изпепеляващо нежно

 

 

Не смей да ме отблъскваш! Не, не смей!

Обичта ми от това ще стане по-голяма,

ще пламне, като в сухо лято - не, недей...

И много тъжна - развилняла се за двама,

 

 

изпепеляваща ще тръгне да руши света.

Ще повали по пътя си гори многовековни,

на пъстроцветните поля ще обгори цвета.

След нея планините ще са страшно равни,

 

 

а водата в океани и морета ще се изпари

от пламъците ù - незнаеща как да ги спре.

И щом остане без нито капка силичка дори,

смирена, на нашата врата пак длани ще опре.

 

 

От гняв направила в сърцата непрогледно,

в очите ни ще поседи, до много късен час.

За да ни помилва нежно - като за последно,

така, както правиш ти, така, както правя аз...

 

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??