27 jul 2022, 12:52  

Изпит 

  Poesía
196 0 1

Всички се впускаме в тази игра...
на гоненица, на взиране, на старание.
Смело прекрачваме в нашата съдба
преследващи претенциозното си желание.


Прекрасните чувства завладяват ни в миг
с измамни лъжи и поврати.
Любовта се оказва изпит велик,
включил в себе си изкусни похвати.


Болки понасяме, обидни слова,
неистови подвизи в безумство родени.
А тя, любовта, ни готви нова война
и хвърля душите ни в ад в който, сами сме се спрели.


Кой с кого си играе, не се изясни!
Кой с кого тук воюва, за чест и достойнство ли!
За кого отредени са всички беди
и кой победител е с тези възможности?


Уморени от тичане гоним химерна любов
изтъкана от тайни, обещания, вричане.
Разбити сърцата лелеят чист, нежен зов
стигнали извода, че няма вярно обичане.


В цялата лудост не прозрели силата явна
гонитбата свършва до тайна коварна.
Любовта е изкуство с което Творецът,
дарява ти всичко друго, но не и венеца.


До всички участници в тази игра...
Дарете любов, не водете война!

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??