7 nov 2019, 19:13  

Изповед на един "Член" 

  Poesía » De humor
678 0 3

Изповед на един „Член“

 

Цял живот живея тъй,

както тате ме научи,

партията да си обичам,

да съм и́ верен, като куче.

 

Но дойдоха времена,

партията се разцепи,

стана две, а не една,

всеки юрна се да гепи.

 

Захвърчаха  АПК- та,

то не бе приватизация

на заводи из страната,

на имоти в регулация.

 

Изпокараха се всички

за имоти и парички,

всеки партия си направи

със субсидии да борави.

 

Ха сега, къде да ида???

Разчлених се и не знам...

дето и да се завра,

все от мо́ите са  там.

 

Реших, че ще ги сменям аз,

през месец, седмица, година,

който днеска е на власт,

да не взема да се мина.

 

Даже на протести ходих,

в ролята на провокатор

и тъй съдбата завъртя ме,

че мисля, в другия живот,

нейде ще съм Вентилатор.

 

Авт. Весо: 07.11.2019г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хаххаахаа.... радвам се, че те усмихнах "Ангелче". Ама лирическият ми много Духовит се оказа.
  • Ха ха ха .... така е Жоре. Ем духа, ем си върти задника като ветропоказател. Всяка прилика с действителни лица е случайна.
  • Абе с две думи, ролята на лирическия е ясна, да духа 😋
    Усмивка с оттенък на тъга.
    Поздрави и пожелания за успех в конкурса.
Propuestas
: ??:??