Ти си светлина, когато сме незрящи.
Една красиво извисена светлина.
Едно добро, което пази ни в минути страшни
и дава отговор на всякаква молба.
Хвала на любовта ти безгранична,
щом винаги ме вдигаш от прахта.
С криле към теб политам като птица,
да преоткрия всичките ти земни чудеса.
Хвала на силата ти необятна,
която прави и от мене канара
и всяка крепост в краката ми щом пада,
благодаря ти, Боже, за това.
© Даниел Стоянов Todos los derechos reservados