18 sept 2010, 12:02

Жабка и щъркел 

  Poesía » Para niños
914 0 1

ЖАБКА И ЩЪРКЕЛ

„Квак – квак – квак”
квака жабка пак.
„Трак – трак – трак”
трака щъркелът ни драг.

Жабката се крие,
щъркелът намира...
жабката се бие,
щъркелът припира:

- Гладен съм, бе, зеленушке!
Мила моя дружке,
виж ме: ПРЕГЛАДНЯЛ,
една мушица съм изял.

И гоненицата си продължи:
жабката се кри,
а пък щъркелът припира
и от глад примира...

Ралица Костова


© Ралица Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??