ЖАБКА И ЩЪРКЕЛ
„Квак – квак – квак”
квака жабка пак.
„Трак – трак – трак”
трака щъркелът ни драг.
Жабката се крие,
щъркелът намира...
жабката се бие,
щъркелът припира:
- Гладен съм, бе, зеленушке!
Мила моя дружке,
виж ме: ПРЕГЛАДНЯЛ,
една мушица съм изял.
И гоненицата си продължи:
жабката се кри,
а пък щъркелът припира
и от глад примира...
Ралица Костова
© Ралица Костова Все права защищены