28 jul 2022, 20:37

Жадност 

  Poesía
176 1 2

На зелени поляни всред юлския зной

опасани от дивни цветни пътеки,

здрависах се с лятото, в тишина и покой

дарило ме с аромата на билки лечебни.

 

Свежият бриз ме облъхна с целувка

с нежността на майчина длан

Горски ягоди ме нагостиха с нектара,

налят от медоносна пчела.

 

В небосвода ширнал син балдахин

хвърчило самотно, люшка крило

Душата в мелодии звуци разлива

упоена от окосеното, младо сено.

 

Щурците стартираха нощно сафари.

В жадност устните ми горят...

Юлска любов сред дивни ливади

разля копнеж с вечерния хлад.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??