23 mar 2013, 11:52

Жалба за обич 

  Poesía » Otra
454 0 0

         ЖАЛБА ЗА ОБИЧ

 

Ревнувам от есенен лист и чувам

как вятърът носи студа. Тъгувам.

Не виждам. Към Слънцето вдигам ръце

и моля се с бедното си сърце...

 

И стряскам се нощем,

препъвам се денем,

все диреща прошка...

Греша ли още

с тази жалба за обич?

 

 

Пътувам. С невиждащи вече очи, за Бога,

прегарям в отколе изгаряща изнемога...

Към мен на талази без жалост пълзи

море от безкрайните ми сълзи...

 

 

И стряскам се нощем,

препъвам се денем,

все диреща прошка...

Греша ли още

с тази жалба за обич?

© Димитринка Калева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??