2 abr 2024, 9:59

Жарава за написване на стих 

  Poesía » De amor
120 2 2

ЖАРАВА ЗА НАПИСВАНЕ НА СТИХ

 

Не знам какво нататък предстои,

аз пасианса наредих отдавна.

Сега е времето за златен стих,

от залеза което пооткраднах.

 

Написан с люляковия въздих,

потънал в синия небесен глетчер,

аз всяка рима в него ти простих,

ведно с реалността, че си далече.

 

Да бъдем кротки, бели и добри.

Но не разбрах как бързо побелявам

от сол и пепел – преброих до три

и връхлетя безжалостна забрава.

 

От теб не помня ни една черта,

която съм обичала безумно.

Навярно ме опазва вечерта –

в жарта от спомените да не лумна.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??