Небето – сякаш тлееща жарава,
пак огън сипе още от зори.
А Юли знае – жетва се задава,
та сърпове кове. И му спори.
Притихва във очакване земята –
в полето първи сноп да се роди.
Подобно струна сребърна, Реката
отронва звуци. Благослов реди.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados