21 ene 2024, 8:58

Желание 

  Poesía » Filosófica, Civil
705 2 3

Дайте ми, братя, да подишам праха.

Да опитам с вас от потта на роба.

Искам и аз да бъда проклинан,

но без да се кланям и без да кимам.

 

Нека ни съскат със злите очи.

Нехайно ни пръскат с кални хули.

Злобно зоват ни „животни заразни“ –

хора, не – изверги да бъдем омразни!

 

Вечен покой за техните сълзи.

Студена ярост по сърцето пълзи.

Мислите тъмни – душите лесни,

думите мътни, потискащи, бесни.

 

Но ние жадуваме просторите вечни.

Окъпани с трепети и звуци на песни.

И по нашите сърца топлите кърви

ще обагрят байрака на майските пъпки!

 

                                       09.2005г.

© Стоян Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??