16 jul 2007, 9:44

ЖЕНА 

  Poesía
453 0 3
Бъди нежна и сияйна,
като звезда небесна
или скрита и потайна,
като тъмна бездна!

Бъди пламнало огнище,
като виното искрящо
или вечно бленувана,
за любов жадувана!

Бъди чиста, изумрудена,
като буйна, морска пяна
или от сън събудена,
като росна хризантема!

Бъди бяла и сребриста,
като река планинска
или руса и златиста
като песъчинка чиста!


(С почит и умиление към всички жени)

© Мариола Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??