·
Казват ми да се боядисам в сиво,
да замажа
пъстротата,
защото не съм пеперуда,
а една жена над седемдесет.
А сивото да бъде по сиво
в мислите, които пускам да летят -
да бъдат сиви птички,
като врабчетата.
Защото не може да има цветни мисли
една жена над седемдесет.
А още по сиво от сивото
да бъдат чувствата-
нека да са като мишките,
които се крият по дупките,
защото не може да показва
цветни чувства
една жена над седемдесет.
И най сиво от сивото
нека да бъдат дрехите -
да бъдат като небето привечер,
защото не може да има светлина
в очите на една жена
над седемдесет.
А аз мълчаливо ги слушам,
усмихвам се,
обличам най пъстрите си дрехи,
слагам крилата
и отлитам
свободна
защото съм
жена над седемдесет
и съм мъдростта!!
© Слава Костадинова Todos los derechos reservados