4 авг. 2022 г., 23:25

Жена над седемдесет 

  Поэзия » Философская
334 2 6

·

 

Казват ми да се боядисам в сиво,

да замажа

пъстротата,

защото не съм пеперуда,

а една жена над седемдесет.

А сивото да бъде по сиво

в мислите, които пускам да летят -

да бъдат сиви птички,

като врабчетата.

Защото не може да има цветни мисли

една жена над седемдесет.

А още по сиво от сивото

да бъдат чувствата-

нека да са като мишките,

които се крият по дупките,

защото не може да показва

цветни чувства

една жена над седемдесет.

И най сиво от сивото

нека да бъдат дрехите -

да бъдат като небето привечер,

защото не може да има светлина

в очите на една жена

над седемдесет.

А аз мълчаливо ги слушам,

усмихвам се,

обличам най пъстрите си дрехи,

слагам крилата

и отлитам

свободна

защото съм

жена над седемдесет

и съм мъдростта!!

 

 

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??