24 nov 2022, 18:43

Жената от софийския следобед 

  Poesía » De amor
266 5 3

... красива си в софийския следобед с прекрасното си перлено фишу,

и аз изглеждам някак си особен – аха! – да проговоря с теб на "you",

разгледах ти сандаловата шнола, бижуто – в стръмното ти деколте,

ще те почерпя кока-кола в МОЛ-а, ще пийна с теб чашле "Алиготе",

с теб моите римувани пространства не чинят, мила, даже пукнат лев,

 

ще минем по "Леге" и по "Славянска", и ще примижа София от кеф,

нали едно несръчно съм човече, ще ти разчорля снопчето коси –

и ще потъна в сумрачната вечер, помахал с длан след твоето такси,

ако джебчийката не ме преджоби, ще хвана влак за Варна призори –

и споменът за този мил следобед – дори Отвъд! – в съня ми ще гори.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • О, небеса - Преживях картината ! Брависсимо !
  • Благословена такава любов и 24-каратова поезия.

    и ще потъна в сумрачната вечер, помахал с длан след твоето такси,
    ако джебчийката не ме преджоби, ще хвана влак за Варна призори –
  • Поезия
Propuestas
: ??:??