На някакъв църковен празник,
енориашите стояли
във църквата и си мълчали.
И чакали да се покаже
свещеникът, за да разкаже
за житието на светеца.
Внезапно някакъв пиян
и невъзпитан грубиян,
насред пътеката изскочил
и, със ръката като сочел
веднъж насам, веднъж натам,
започнал да крещи без срам:
- От таз страна сте идиоти,
а пък от тази сте женкари!
От таз страна сте идиоти,
а пък от тази сте женкари!
Енориашите стояли
шокирани и занемяли.
Единствен възразил Ангар:
- Прощавай ... но не съм женкар!
- Добре тогава – щом не си,
при идиотите мини!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados