Женска тайна
Жена съм, но не обичам цветята –
обичам само мирисът познат.
Сутрин рано да стана, да погледам зората,
да открия цял свят неопознат.
Жена съм, но не обичам филмите –
само тези, които се случват на мен.
Не да седна в киното, а да съм под прожекторите –
аз и ти да сме героите.
Жена съм, но мразя парите –
жалки хартийки със странен печат.
Дай ми бележката с подпис „Обичам те!”,
написана с почерк познат.
Жена съм, но не харесвам колите –
бърза машина, демон проклет.
Харесвам как преплиташ ръцете,
как словата са огнен обет.
Жена съм, но не харесвам парфюмите –
само аромата, който се носи от теб.
Обичам на сърцето китарите,
как разтопяваш вековния лед.
Жена съм, но предпочитам целувка –
жест на привързаност, вместо букет.
Желая нежна, жадна милувка,
не вричане на лъжовен поет.
Жена съм и обичам звездите –
Божествена завеса над Земята.
Малки цветчета на черна поляна,
древна надежда навята.
Жена съм и обожавам любовта –
паяжина във ефирна тлен.
Чувство свято, тъй желано...
Сподели я ти със мен!
© Криси Todos los derechos reservados