10.07.2012 г., 17:22 ч.

Женска тайна 

  Поезия
891 0 4

Женска тайна

 

 

Жена съм, но не обичам цветята –

обичам само мирисът познат.

Сутрин рано да стана, да погледам зората,

да открия цял свят неопознат.

 

Жена съм, но не обичам филмите –

само тези, които се случват на мен.

Не да седна в киното, а да съм под прожекторите –

аз и ти да сме героите.

 

Жена съм, но мразя парите –

жалки хартийки със странен печат.

Дай ми бележката с подпис „Обичам те!”,

написана с почерк познат.

 

Жена съм, но не харесвам колите –

бърза машина, демон проклет.

Харесвам как преплиташ ръцете,

как словата са огнен обет.

 

Жена съм, но не харесвам парфюмите –

само аромата, който се носи от теб.

Обичам на сърцето китарите,

как разтопяваш вековния лед.

 

Жена съм, но предпочитам целувка –

жест на привързаност, вместо букет.

Желая нежна, жадна милувка,

не вричане на лъжовен поет.

 

Жена съм и обичам звездите –

Божествена завеса над Земята.

Малки цветчета на черна поляна,

древна надежда навята.

 

Жена съм и обожавам любовта –

паяжина във ефирна тлен.

Чувство свято, тъй желано...

Сподели  я ти със  мен!

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • Това и на мен много ми хареса! Типично твое!
  • "Жена съм, но мразя парите –
    жалки хартийки със странен печат.
    Дай ми бележката с подпис „Обичам те!”,
    написана с почерк познат." - ще замълча, защото съм неспособна да коментирам... Нямаш представа колко си добра, Криско! Давай само напред и нагоре, защото можеш изключително много! Оставям ти една ееей толкова голяма шестица!
  • Много оригинален замисъл,хареса ми!
Предложения
: ??:??