23 may 2021, 1:56  

Жестоки думи 

  Poesía
229 0 2

Този свят е толкова жесток-

думите свистят както куршуми,

любовите превръщат се във драми

и за молитвите ни глух е Бог.

 

Животът ме научи мъката си да отричам,

да говоря малко, погледа ми да е винаги студен,

да лъжа себе си и хората край мен,

не ме научи само да показвам, че обичам...

 

И щом размахах своите крила,

не ме подминаха ни обвинения, нито лъжи,

но някак си това не ми тежи...

Обезверена много пъти съм била,

 

ала не вярвам, че човека е роден

единствено, за да понася земните тегоби.

Не вярвам в никакви прокоби,

не се боя от тъмнината в мен.

 

И вече зная-всяка гневна дума е за помощ зов,

затова и хората злословещи не мразя.

Не съм ли като тях-с жестоки думи се опитвам да опазя

скътаните в мен надежди, радост и любов...

© Лили Миднайт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??