Този свят е толкова жесток-
думите свистят както куршуми,
любовите превръщат се във драми
и за молитвите ни глух е Бог.
Животът ме научи мъката си да отричам,
да говоря малко, погледа ми да е винаги студен,
да лъжа себе си и хората край мен,
не ме научи само да показвам, че обичам...
И щом размахах своите крила,
не ме подминаха ни обвинения, нито лъжи,
но някак си това не ми тежи...
Обезверена много пъти съм била,
ала не вярвам, че човека е роден
единствено, за да понася земните тегоби.
Не вярвам в никакви прокоби,
не се боя от тъмнината в мен.
И вече зная-всяка гневна дума е за помощ зов,
затова и хората злословещи не мразя.
Не съм ли като тях-с жестоки думи се опитвам да опазя
скътаните в мен надежди, радост и любов...
© Лили Миднайт Все права защищены