Жестоко в тебе се препънах-
продължих в отвъдни светове,
с което себе си разпънах
сред смрад, сред стонове и викове…
Дълбоко в процесите навлязох –
стихиите им са така присъщи,
а в Ада сам самичък слязох
в борба със силите могъщи,
че тъй се гонят подли страхове-
изложен на човешката помия,
пречистваща от всички грехове:
успях основите им да разкрия
и ето ни сега – стоим различни,
вглъбени в безметежния ни път,
не сме все още безразлични,
че мами ни с мащаба си светът.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
Поздрав!