Жило под кожата.
Угасва ли? Умира ли?
И тлее, сигурно, при това.
Тъга ли е, любов ли е,
или душевен плам?
От глупост ли, от суета ли,
или е нещо повече от тях...
Едва ли важно е това сега,
когато чезне любовта.
Не. Не е скръб.
Но пак е с мярка – тежест.
Започва да тежи веднага, щом
ужили споменът.
18.11.09
© Братан Todos los derechos reservados