20 jul 2010, 15:07

Житата нямат сили за възторг 

  Poesía » De amor
698 0 4

Къде ме водиш
в тези знойни утрини?
Сред зрелите жита, 
що ширят се във плам.
И спомените
босоноги са завръщане
към нашта обич,
за която ти остана ням.

Сега житата
са презрели от очакване.
Превити, нямат сили за възторг.
Във сенките им
скрита е тъгата
след парещите думи, 
с които ми рани душата.

И нощите
сред лумнали огньове
са пепелища без обичане.
Останали в сърцето да кървят.
Не са се молели
за твоето завръщане.
В плача заровили ли са
твоя лик, останал върху кръст.

Иди си.
Остави житата да изправят
силните стебла.
Да се усмихнат с песента
и са щастливи
с птиците - разперили крила.
А в класовете им да грейне
до забрава
усмивката на слънчева дъга.

© Таня Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??