Знаеш ли какво е празнота? –
Празнота е да нямаш
Сърце, което да бие,
Душа, която да лети,
Дъх, който да спира
при вида на любимия човек!
Знаеш ли какво е тъга? –
Тъга е да нямаш
нито сила,
нито желание,
нито смелост
за Живот!
Знаеш ли какво е любовта? –
Любовта е
в сърцето, в душата, в дъха.
Тя е силата, желанието и смелостта
да обичаш и да бъдеш обичан!
Запомни от мен, любими,
философията ми житейска –
едва тогава и неща незрими
ще знаеш и усещаш във гротеска.
© Марина Стоянова Todos los derechos reservados