Apr 24, 2008, 5:10 PM

Житейска философия 

  Poetry » Phylosophy
904 0 8

Знаеш ли какво е празнота? –

Празнота е да нямаш

Сърце, което да бие,

Душа, която да лети,

Дъх, който да спира

при вида на любимия човек!

Знаеш ли какво е тъга? –

Тъга е да нямаш

нито сила,

нито желание,

нито смелост

за Живот!

Знаеш ли какво е любовта? –

Любовта е

в сърцето, в душата, в дъха.

Тя е силата, желанието и смелостта

да обичаш и да бъдеш обичан!

Запомни от мен, любими,

философията ми житейска –

едва тогава и неща незрими

ще знаеш и усещаш във гротеска.

© Марина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??