Болния стоварват всичко на главата,
немощния пращат първи в пещерата,
малкият отнася честичко кавгата,
слабият заплаща винаги цената.
Странен е човека, странна "свободата",
силният отколе раздава правата,
уж към общо благо всички се стремят,
ала мило драго чуждото делят.
© Рот Кив Todos los derechos reservados