11 nov 2022, 14:09

Житейски път 

  Poesía
181 3 6

По житейски път умислена вървя,

понякога безпътна, без посока.

На вятъра подвластна да летя,

с ранени колене и босонога.

 

Пристъпвам смело в зной и в студ

с една-едничка овехтяла рокля,

тя стига, щом очаква ме светът,

душата си пред него да разголя.

 

И моят път, макар преполовен,

по-стръмен става, вятърът - насрещен.

Свисти, сподавя ме, но изумен -

без ропот нося кръста си злощастен.

 

Еднаж намръщен, други път засмян,

орисници за мене го орисали,

по божия повеля е избран,

по божии закони ненаписани.

 

Житейски път - и кратък, и безкраен,

заръчал си ми в огън да горя,

жарава да съм всеки ден сияен,

светлик да бъда през нощта.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??