Немирен Георги се родил
и буен - като много други.
Лудувал, честичко се бил,
наказвали го, за заслуги.
Пораснал снажен, смел, напет
и в армията се записал.
Гвардеец станал, бил приет
добре от царя и жените.
Но бил езичник тоя цар
и християните избивал.
А Георги - за Исус би дал
живота си, а не за идол.
Отказал да преследва той
събратята си християни.
Бил окован, а след побои -
убит, по воля на тирана.
След него вярващи безброй
във всеки град се появили,
по примера на тоз герой,
на Господ те се посветили.
Тогава Бог го наградил
като Светия го направил.
А той, щом Змея победил,
навеки себе си прославил.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados