16 мая 2023 г., 10:18

Житие Георгиево 

  Поэзия » Другая
152 0 0

Немирен Георги се родил

и буен - като много други.

Лудувал, честичко се бил,

наказвали го, за заслуги.

 

Пораснал снажен, смел, напет

и в армията се записал.

Гвардеец станал, бил приет

добре от царя и жените.

 

Но бил езичник тоя цар

и християните избивал.

А Георги - за Исус би дал

живота си, а не за идол.

 

Отказал да преследва той

събратята си християни.

Бил окован, а след побои -

убит, по воля на тирана.

 

След него вярващи безброй

във всеки град се появили,

по примера на тоз герой,

на Господ те се посветили.

 

Тогава Бог го наградил

като Светия го направил.

А той, щом Змея победил,

навеки себе си прославил.

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??