ЖИВОТ
„Само един живот
не е достатъчен…“
Кръстьо Станишев
Животът е урок преди смъртта,
а тя е само праг на битието.
Нетрайна като дреха е плътта,
но дрехите се сменят общо взето.
Душата учи що е доброта,
какво е да си зъл и милостив,
какво е страх, любов и самота,
защо нещастен си, защо щастлив.
Не е достатъчен един живот,
да усвоиш закона на Всемира.
Узрява бавно всеки вкусен плод,
но само Бог единствен го разбира.
23. 11. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados