Животът е за мен една борба
приех я и нивга не превих снагата.
В мен се бореха любов и омраза,
две силни чувства излезли от душата.
Любов – едно прекрасно чувство – чисто
дава ми криле и идва ми да полетя в небесата.
Поднасям го пред любимата жена напористо,
букет от алени цветя – бодливи рози.
Това е цветето на Любовта.
По стъблото си тя има и бодли,
защото в любовта понякога боли.
Погледни цвета и болките си забрави.
Боли, когато любимата жена отхвърли
протегната с роза мъжка ръка
и всичко между двамата тя просто захвърли
в душата появи се ново чувство ТЪГА.
Тъгата разстла се като сива Мъгла
и като някаква силна зараза,
проби си мъглата друго чувство ОМРАЗА.
Това чувство понявга пленява душата
и стене, бунтува се и плаче.
Но има други чувства ВЯРА, НАДЕЖДА.
Те на ЛЮБОВТА ще помогнат в БОРБАТА.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados