13.04.2013 г., 12:54 ч.

Живот! 

  Поезия » Философска
413 0 0

Животът е за мен една борба

приех я и нивга не превих снагата.

В мен се бореха любов и омраза,

две силни чувства излезли от душата.

Любов – едно прекрасно чувство – чисто

дава ми криле и идва ми да полетя в небесата.

Поднасям го пред любимата жена напористо,

букет от алени цветя – бодливи рози.

Това е цветето на Любовта.

По стъблото си тя има и бодли,

защото в любовта понякога боли.

Погледни цвета и болките си забрави.

Боли, когато любимата жена отхвърли

протегната с роза мъжка ръка

и всичко между двамата тя просто захвърли

в душата появи се ново чувство ТЪГА.

Тъгата разстла се като сива Мъгла

и като някаква силна зараза,

проби си мъглата друго чувство ОМРАЗА.

Това чувство понявга пленява душата

и стене, бунтува се и плаче.

Но има други чувства ВЯРА, НАДЕЖДА.

Те на ЛЮБОВТА ще помогнат в БОРБАТА.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??