11 ago 2015, 7:57

Живот и здраве 

  Poesía » Filosófica
347 0 1

Живот и здраве

Живота си върви, когато ти си здрав
и мускулите ти са изпълнени със сила.
Не те смущава нищичко, дори и гаф
и цялата Вселена е със тебе мила.

Тогава  мислиш, че светът е вечно прав
и всичко покрай теб е подредено,
но легнеш ли в леглото или си болнав,
ти виждаш, че край теб е всичко променено!

Дори главата само да те заболи,
пространството край тебе вече е стеснено,
или във тялото ти някъв вирус се всели,
ти става мрачно, пусто и студено...

И този цветен свят, за тебе става сив!
Тъжиш отчаяно, докато ти премине,
а болката изчезне ли, е пак красив,
докато друг стрес или болка пак те срине!

Разбираш, че светът за теб е променлив,
не само с външни, но и с вътрешни причини...
О, да не дава Господ вечно да си в срив -
и млад и във напреднали години!

 04.02.2014г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много интересна тема-прав си за всичко написано.
    Бог да дава здраве на всички хора по Земята!
Propuestas
: ??:??