Изпуснати влакове,
пропуснати гари,
недопити питиета,
недопушени цигари,
изгорели билети,
ненабрани макове,
несбъднати сънища,
непребродени пътища;
убити желания,
погребани мечтания,
несрещнати изгреви,
неизпроводени залези;
недопяти поеми,
неизпратени писма,
ненарисувани мигове,
неоседлани ветрове;
неразперени крила,
непреплувани морета,
сметки неплатени.
съдбовна самота...
Живот ненавреме,
живот на ръба:
живот като живот -
пъстроцветна дъга...
© П Антонова Todos los derechos reservados