13 abr 2024, 21:22

Живот назаем - 6 

  Poesía
86 0 0

         Живот назаем - 6

 

Умният ще усети, ще проумее,

който пита,ще му се каже,

за суматохата под това вечно небе,

защо за живота е толкова важна.

 

Тестът нон стоп върви,

а дали ставаме по умни?

Човекът доста отдавна лети,

но напоследък забравя важните думи.

 

Добро утро,как си ти,

мила, колко ти си красива -

изрази кратки от стил,

който си полека отива...  

 

Пришпорени от забързаното време,

не забелязваме как между пръстите,

най-скъпоценното, финото надолу поема,

а в шепите остава грубото - сиво, намръщено.

 

За какво може да ти послужи

на света всичкото злато,

ако пред душата си чувстваш се гузен,

загубил честта на човешкия статус.

 

Вечният избор е вечно на стража,

правото е винаги в твойте ръце,

дали ще се възползваш или откажеш,

решава твоето смело или плахо сърце.

 

Плахите продължават,да чакат Годо,

отчаяни от началото,упорити до края,

пропускайки шансовете на своя живот,

реалностите не съществуват на заем.

 

13.04.2024 г. гр. Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??