ЖИВОТ ОБИЧАН
Поглъщам всяка струйка
капчица живот.
И от този извор
пиех ненаситна.
Нима е трудно,
че чувствата си с него
аз делих
колко дълги дни и нощи.
Извор станах и от него пих
с пълни шепи все го грабвах.
Неуморна с него все вървях
по пътищата ми безкрайни.
Блика в душата ми огряна,
онази обич жива светлина,
колко предана и как желана
търсих в мен живота любящата жена.
© Мария Todos los derechos reservados