11 nov 2011, 21:11

Животът ми... 

  Poesía » Filosófica
423 0 1

Кога ще започне животът ми,

за да отключа отново усмивката?

Да разпилея трохите на птиците

и да налея от виното пивко.

 

Преди да започне животът ми,

в душата молитвите бродят.

В гнездо от мечти са нозете ми,

но в копривата стрък хлебен гонят.

 

Защо не започва животът ми?

Сякаш облак заплашил е слънцето.

Песента се изгубва сред тръните,

под които угасва и зрънцето.

 

Как ще започне животът ми

като буря крещи над всемира?

Светът не е сцена на прага ми,

но сърцето на римата спира.

 

Ще започне ли всъщност животът ми?

Дъжд и слънце да влеят стихия,

за да стоплят душата премръзнала

и дъга след дъжда да разкрият.

 

25.11. 2011 г.

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??