5 may 2009, 18:04

Животът на мишлето 

  Poesía
879 0 9

Животът на мишлето

 

Едно мишленце,
с черничко носленце
живя безгрижно
дълги дни...
Похапваше
от общата трапеза
и на никого
не правеше злини.

 

Животът му
един ден промени се...
в къщата
си взеха котарак...
Не бил опасен,
но все гледаше лукаво
и мишлето почна
да го лови страх...

 

Как сега в шезлонг
ще се люлее?
Как на грешките човешки
ще се смее?
Това живот ли е?
По дяволите, не!
Откъде, за Бога,
този котарак се взе?

© Добри Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??