Животът не е подаяние
Този, даден ни, толкова кратък живот,
го живеем с напукани устни.
Много често си казваме "Живях като скот",
но не смеем да го напуснем.
Да не хулим живота. Извървян е от нас
точно, както сме го направили.
Той веднъж се живее и е в нашата власт,
ако не сме се самозабравили.
Извървян, труден, лек, не е подаяние.
Нему, все още, не плащаме наем.
Той веднъж ни е даден- свише послание
и не трябва да се живее назаем.
Ако някому все пак му дойде до гуша
и съвсем му тежи житието,
да размисли. Съвестта си нека послуша.
И тогаз да си тегли въжето.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados