2 sept 2011, 17:42

Жрецът 

  Poesía » Otra
711 0 14

Жрецът

...........................

 

Не знам защо от всички хора

ти получи Съдба да властваш

над Живота и Смъртта.

 

Традицията да изгаряш отговорите

на новите въпроси, сам казваш -

не спасява от пръстта.

 

По своята си ос Светът твори мита

и вместо в кръст, превръща кладите

в омега, в алфа, в хикс, в числа и в звуци.

 

Сега те пита: “що е Свобода” и гледа 

как приготвяш обредните си камшици.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??