11 sept 2022, 10:04

Жажда 

  Poesía » Otra
947 14 23

Заспа брегът и езерото спи.

Дърветата позират над водата.

И няма вятър - някъде се скри,

и вече възцари се тишината.

По бузите на облачета бели

позлатата се стеле като руж.

От изток две звезди изгрели

намигат им и скришом, и науж.

Природата навярно е щастлива,

а Слънцето на залез е поет

и чувството в небето се прелива,

и синьото му става виолет.

© toti Todos los derechos reservados

  395 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??