Кафе с цигара
Седим на бара.
За тебе - водка с портокал,
за мен - кафе с цигара;
разискваме си теми за живота,
как шибан бил...
а всичко свеждало се до компота!
Компот от зрели сливи се вари,
да имаш си за черни дени,
зелените пък стават за директна:
и проумееш ли го туй -
направо ти олеква!
А аз отпивам си кафето със цигара...
Май водката ти повече от портокала?!
Щот всички сме на тази гара,
но някой хваща влака -
друг остава...
© П Антонова Todos los derechos reservados