27 jul 2023, 9:24

Кажете думите си днес 

  Poesía » Formas graves
291 3 11

КАЖЕТЕ ДУМИТЕ СИ ДНЕС

 

Започнах да чета отзад напред

писмата си, които не дописах.

Подир объркания  словоред

мълчанието се превръща в писък.

 

Настръхват – по-сиротни от врабче,

шептежът, ласката несподелена,

и думите – похарчени  безчет,

изпълват с болка цялата вселена.

 

Преглъщам ги – горчи от тишина

и сякаш тръни впиват се в душата.

Живеем в сенките на тъжни дати,

 

стаили непризнатата вина –

така ли ще си идем непознати –

от гордост, предразсъдък, от инат ли?

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??