22 dic 2023, 21:32  

Кажи ми... 

  Poesía
143 5 0

 

Кажи ми нещо.

Искам да усетя,

че някъде вали дъжда.

Изгрява утро. 

Ражда се надежда.

Отлитащи на юг ята.

 

Кажи ми нещо,

толкова прекрасно,

като кристални капчици роса.

Дъга прегърнала небето.

Крила на пеперуда от съня.

 

Кажи ми нещо.

Ехото ще го повтори,

а вятърът ще носи топлина.

Вълните ще нашепват на морето

за кораба със алени платна.

 

Кажи ми нещо.

Нежно, като песен

на птица пееща за любовта,

като листата на красива есен.

Снегът със бяла тишина.

 

Кажи ми нещо. 

Тихичко го прошепни.

Две думи и ще бъде вечност.

В безкрая ще летят мечти, 

забравили за земна тленност.

 

...Кажи ми и ме сътвори.

© Гедеон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??