Кажи ми ....
Какъв е цветът на тъгата?
Прозрачно бисерен
и траурно лилав.
Какъв е дъхът на сълзата?
Учудващо солен
и със променлив нрав.
Въздишките имат ли име ?
Безплътно нежно,
кратко и добро.
И болката пари ли зиме?
В одеало снежно
спи свита на кълбо.
Раздялата къде нощува?
В леглото на тъжния мъж.
Дали верността съществува?
В съня си я срещнах веднъж.
Кажи ми ....
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Поздрав, Нина!