28 сент. 2011 г., 18:28

Кажи ми .... 

  Поэзия » Другая
467 0 5

Кажи ми ....

Какъв е цветът на тъгата?

Прозрачно бисерен 

и траурно лилав.

Какъв е дъхът на сълзата?

Учудващо солен

и със променлив нрав.

Въздишките имат ли име ?

Безплътно нежно,

кратко и добро.

И болката пари ли зиме?

В одеало снежно

спи свита на кълбо.

Раздялата къде нощува?

В леглото на тъжния мъж.

Дали верността съществува?

В съня си я срещнах веднъж.

Кажи ми ....

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??