27 sept 2016, 16:49

Как се става поет 

  Poesía » Otra
522 0 0

Бургас е моя град-

за радост и тъга.

И аз съм негов брат

от детство до сега.

 

Четях във този град

Недялко Йорданов.

И аз във пек и хлад

живях в стиха му нов.

 

И той запали в мен

за писане мерак.

И тъй до днешен ден

не сгъвам даже крак.

 

И чел съм стиховè

от на поети бол.

И нямам страхове

да съм и бос, и гол.

 

С куплети след куплет

изпълвам аз листà.

Да кажа: съм поет,

не ми е на уста.

 

И след като събрах

пИсаното с труд и пот,

тогава чак разбрах:

поет се учи цял живот.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??