Кактусче от топла стая
гледа весело навън:
- Ох, пустиня не желая,
живея като в хубав сън.
Тук няма лакоми камили
и слънце жарко не пече.
Навънка хали са завяли,
а на екрана сериал тече.
Детенце мъничко
за мен се грижи,
не ми се сърди,
даже да се убоде.
Аз наблюдавам го -
пред мен се движи,
а пък на мен
в саксийката ми е добре.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados