26.02.2014 г., 21:41 ч.

Кактусчето 

  Поезия » За деца
554 0 14

Кактусче от топла стая

гледа весело навън:

- Ох, пустиня не желая,

живея като в хубав сън.

Тук няма лакоми камили

и слънце жарко не пече.

Навънка хали са завяли,

а на екрана сериал тече.

Детенце мъничко

за мен се грижи,

не ми се сърди,

даже да се убоде.

Аз наблюдавам го -

пред мен се движи,

а пък на мен

в саксийката ми е добре.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??