1 ene 2008, 22:34

Какво е всъщност новата година? 

  Poesía » Otra
769 0 4

Вместо празничен поздрав...

Какво е всъщност Новата година -

навярно шепа дни, събрани в миг?

Миг, в лавата на времето застинал,

премръзнал в свойто чакане войник...

Снежинка бяла, блеснала във мрака,

потаен шепот, неизминат път.

На сърцето тихото тиктакане,

въздишка, скрита в топлата ни гръд...

Какво е всъщност Новата година?

Целувка лятна, есенна печал,

свенлива пролет подир дълга зима,

часовник, на дванайсет точно спрял?

Илюзия за вечност, че навярно

ще идва тя в живота ни безкрай.

И нека сме и просто благодарни,

че носи ни надежда, трепет бял.

Година Нова - идва и отива.

Купуваме поредния билет -

да бъдем занапред уж по-щастливи,

да ни дари Бог с обич и късмет!

2002г.

из "ВАНИЛЕНО НЕБЕ"

© Милена Белчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??